27 mei 2021

Nieuwsbrief 27 mei

De Verwisseling crowdfunding, we zijn halverwege!

De Verwisseling crowdfunding, we zijn halverwege!

De campagne is op 13 mei officieel van start gegaan! In de havenkom van Woudsend hebben we de befaamde schommelconstructie ingebouwd. Na afloop is deze uitgebreid gedemonstreerd; de mast gaat in recordtijd naar beneden en weer omhoog! Bij het ondergaan van de zon volgde de letterlijke aftrap; al fietsend werd de verlichting aan boord ontstoken!

Crowdfunding

Wat hebben we in de eerste weken gedaan
Na de aftrap op Hemelvaartsdag in Woudsend hebben we al de nodige activiteiten ondernomen. Zo zijn we met het befaamde Verwisseling vaantje langs de deuren gegaan, waar we met veel enthousiasme ontvangen werden. Ook de online pubquiz was een succes. De deelnemende teams hebben dapper gestreden en zich prima vermaakt. Speciaal voor de (klein)kinderen is er een kleurwedstrijd. De eerste inzendingen zijn reeds binnen. Wil je ook nog meedoen, download hem dan hier.

De tussenstand
Op dit moment zijn we halverwege de campagne. Met de diverse acties en alle donaties die we tot op heden ontvangen hebben is al bijna €8.000,- van het streefbedrag van €18.000,- opgehaald. Een goede!

Wat kun je nog verwachten
Er staat nog genoeg op de planning. Zo kan je op vrijdagavond 28 mei meedoen met de online Bingo. De hoofdprijzen zijn een overnachting voor 2 personen bij Omke Jan, een dagje sloepvaren vanuit camping De Rakken en een overnachting voor 2 personen bij MID83. Het prijzenpakket wordt aangevuld met diverse dinerbonnen voor de horeca in Woudsend.
Op zondagavond 30 mei is er een online lezing. Onze experts van de Strontrace vertellen je alle ins & outs over het varen van deze wedstrijd. Van de voorbereiding tot de finish, nemen ze je mee op dit non-stop avontuur van ruim 400 km op zeil- en spierkracht.

De Elfstedentocht
Als grote publiekstrekker gaan we met het skûtsje de Elfstedentocht varen, non-stop. Van donderdag 3 t/m zondag 6 juni leidt de route langs alle elf Friese steden, waar we een stempel moeten halen. Net zoals schaatsers doen we dit geheel op eigen kracht, dus alleen zeilen, jagen, bomen en roeien. Tijdens de tocht, van zo'n 220 km, komen we meer dan 100, veelal vaste, bruggen tegen. Gelukkig is de schommelconstructie ingebouwd, dus gaat het strijken van de mast snel en gecontroleerd. De start en finish is vanzelfsprekend bij onze vaste ligplaats; Yndyk aan het Heegermeer.

Nog niet genoeg van ons?Like ons op Facebook, volg ons op Instagram en Twitter en bezoek onze website voor frequentere updates, meer informatie, en alle wedstrijdverslagen!