17 augustus 2019

IFKS 2019 Finale

Onder het toeziend oog van de fans die vanaf het volgschip en de kant onze verrichtingen nauwlettend in de gaten houden, mogen we nog een keer aan de bak.

Het waait stevig en we beginnen tijdens het inzeilen met 1 rif. Gezien de verwachting dat de wind aan zal trekken, besluiten we uiteindelijk om ook het tweede rif te zetten en het rif in de fok.

We varen weer de Olympische baan, die bakboord gerond moet worden. We zijn mooi weg bij de start, maar een aantal schepen is vals. Er volgt een algehele terugroep, maar bij de herstart zijn we ook weer goed weg. Tijdens het eerste kruisrak worden de kaarten geschud en we komen als vierde boven.

Foto Meer dan 1000 worden

De Sterke Jerke blijkt de hele week al een klasse apart en vaart op kop, gevolgd door de Redbad en Ora et Labora. Achter ons vaart Blauhus en het is zaak om dat zo te houden, terwijl we de schepen voor ons proberen in te halen.

Foto Meer dan 1000 worden

Het voorblijven van Blauhus gaat deze wedstrijd vrij makkelijk, maar inlopen op onze voorgangers gaat langzaam. Alleen het laatste kruisrak lijken we net dat beetje hoger te kunnen varen dan de Redbad en we lopen op ze in. Helaas duurt de wedstrijd niet lang genoeg om ze daadwerkelijk in te halen.

Foto Meer dan 1000 worden

Als vierde komen we over de lijn, maar schuiven uiteindelijk toch op naar plek 3 als de Ora et Labora een DSQ krijgt omdat ze een protest bij de start verliezen. Zo mogen we voor de derde keer deze week een dagprijs ophalen.

In het klassement eindigen we op een verdiende zesde plaats. We zijn er bijzonder tevreden mee en hebben als team deze week veel geleerd en zijn gegroeid. Het was een prachtig kampioenschap! Iedereen enorm bedankt!