14 augustus 2019

IFKS 2019 inhaalwedstrijd

Omdat vanwege het wind de openingswedstrijd bij Hindeloopen niet door ging varen we op het Tjeukemeer een inhaalwedstrijd. Er staat een windje 3 á 4 en we varen een up- en down-baan.

Het zal uitdraaien op een waar startjes-festijn. Zowel de eerste als tweede start volgt een algehele terugroep, omdat te veel schepen te vroeg weg zijn. Bij poging 3 gaat er iets mis met de klok op het startschip, waardoor een ongeldige start volgt. Pas bij de 4e poging is het veld legaal weg.

Foto Skydrone Sloten

Bij deze poging zijn we redelijk weg. Poging 1 en 2 waren toch beter en zouden onze voorkeur hebben gehad. We komen als 5e aan bij de bovenboei. Maar zowel Blauhus als de Westenwind, beide varend over stuurboord, geven ons niet voldoende ruimte. Er volgt protest, maar dat neemt niet weg dat er nog 2 schepen tussendoor komen. We liggen dus 8e.

Met de loet erin proberen we ons best te doen om de schade te beperken/herstellen. Zodoende knokken we ons naar plek 7 tegen de tijd dat we weer bij de bovenboei aankomen na een goed kruisrak. Nog een keer naar beneden en weer naar boven en we zitten de nummer 6 op de hielen.

In het laatste kruisrak kiezen we nog een keer vol voor de aanval. We nemen risico en helaas pakt dit niet gunstig uit. Uiteindelijk verspelen we 2 plekjes en komen als 9e over de lijn.

Morgen reguliere wedstrijd op het Tjeukemeer om order op zaken te stellen.