16 augustus 2019

IFKS 2019 Lemmer 1

Na het soms herfstachtige weer van de afgelopen dagen, varen we vandaag met een aangenaam zonnetje en windkracht 3 á 4. We varen wederom de een Olympische baan, die bakboord gerond moet worden.

Bij de start proberen we de Jonge Rein over de lijn te drukken, maar dit lukt net niet. Daardoor zijn we zelf helaas wat minder goed uit de startblokken. Zodra er ruimte is klappen we over stuurboord weg en weten zo mooi vrij te varen. We komen als vierde op de staart van Blauhus rond de bovenboei.

In het ruimewindse rak richting de gijpboei komen we vrij voor van Blauhus en weten ze zo bij de gijpboei af te schudden. Na weer een goed kruisrak komen we als derde boven. Er is een gaatje met de Raerder Roek en Sterke Jerke voor ons, maar ook met Blauhus en de Jonge Rein die het elkaar moeilijk maken in de strijd om plek 4.

Foto Astrid Meij

Vanaf dat moment kunnen we met vrije wind ons eigen plan trekken en is het zaak de wedstrijd uit te varen. En ondanks dat de wind nog wel even aantrekt en we de gangboorden onder water zeilen, varen we onbedreigd naar een prachtige derde plek.

Uitslag

Ook voor het klassement doen we goede zaken en morgen tijdens de Finale van de IFKS hopen we een mooie week met een topresultaat te bekronen.