13 augustus 2019

IFKS 2019 Sloten

Wedstrijd nummer 3 tijdens de IFKS wordt gevaren op het Slotermeer. Er staat een wind, krachtje 3, die gedurende de wedstrijd tijdelijk op zal lopen naar een goede 5. We varen de Olympische baan, ook wel bekend als appelflap/frikandel.

We hebben een matige start en klappen vrij snel weg voor de stuurboord slag. In de bakboord slag naar de bovenboei kunnen we deze net niet bezeilen. We komen klem te liggen tussen de schepen en als er eindelijk een gaatje valt, liggen we op plek 14.

Foto Astrid Meij

Via de gijpboei treinen we naar beneden en in het daaropvolgende kruisrak kiezen we de aanval. Dit gaat aanvankelijk best goed en we lijken 3 plaatsen te klimmen. Maar bij de bovenboei komen we weer niet mooi uit en omdat we de Redbad hinderen volgt er protest en een rondje. We liggen laatste.

Foto Astrid Meij

In het vervolg van de wedstrijd proberen we er het beste van te maken en weten nog 2 schepen in te halen. De Singelier maakt zichzelf onschadelijk door om te slaan, maar de Galamadammen weten we op eigen kracht nog in te halen.

Foto Astrid Meij

Een teleurstellend resultaat. En nu via de feesttent naar het Tjeukemeer voor de inhaalwedstrijd.