18 augustus 2022

IFKS Echtenerbrug

Dag vijf van de IFKS.

Dag vijf van de IFKS vindt plaats op het Tjeukemeer bij Echtenerbrug. Met een wind, kracht 3 met uitschieters naar 4, mogen we ons weer bewijzen op een gate-baan.

Foto: Skydrone Sloten 

We kiezen ervoor om te starten bij de pin, maar vanwege een windshift wordt de start euit geschoten. Jammer, want zowel positie als gang waren optimaal. Nadat de startlijn is verlegd, kiezen we nu voor een positie bij het startschip. We zijn ruim op tijd en worden omhoog gedrongen. We kiezen eieren voor ons geld en starten (veel) te vroeg, draaien om het startschip heen en gaan voor de herkansing vanuit de tweede lijn. Nog geen halve minuut na het startschot gaan we alsnog van start.

Foto: Skydrone Sloten 

Mede door een aantal andere te vroege schepen, starten we daardoor in het midden van het veld. Weinig verloren en nog veel te winnen. Ondanks dat we de schouders eronder zetten, blijkt het lastig om op te klimmen. Ook de leider in het klassement, die vlak voor ons vaart, weet niet op te klimmen. Wat maar eens te meer duidelijk maakt hoe competatief he veld is.

Foto: Skydrone Sloten

Hard knokkend wisselt het per boeironding tussen posities 8, 9 en 10. Aan het eind van de rit trekken we aan het kortste eind en worden we tiende. Na vijf wedstrijden gaat de aftrekker erin en staan we op plek 6 in het klassement. We staan slechts 5 punten de achter nummer 3. Nog volop kansen om in de resterende twee wedstrijden te knokken voor een goed eindresultaat.