17 augustus 2022

IFKS Sloten

Dag vier van de IFKS.

Dag vier van de IFKS vindt plaats op het Slotermeer. Met een variërende wind, kracht 3, 2 en weer 3, ligt er een gate-baan voor ons klaar.

Foto: Jackie Riezebos

Na een goede start komen we over stuurboord vlak bij de bovenboei aan. Er is weinig ruimte om in te voegen, dus klappen we onder de trein met bakboordschepen. Met een mooie opschieter weten we de boei op slechts enkele centimetes te ronden; we liggen vijfde.

Foto: Jackie Riezebos

In het benedenwindse rak liggen we helaas wat geparkeerd en verliezen een plekje. Bij de gate kiezen we voor bakboord en gaan dus over stuurboord naar boven. We weten geen plaatsen goed te maken, dus als zesde ronden we de bovenboei.

Foto: Jackie Riezebos

Weer een benedenwinds rak en dit keer kunnen we beter vrij blijven van de achtervolgers. Uiteindelijk komen we met de top zeven bij de gate en kiezen we wederom voor de bakboordboei. In het rak naar boven moeten we helas een plekje cadeau geven, we zijn zevende.

Foto: Jackie Riezebos

Met nog een ronde te gaan, kiezen we dit keer weer voor de bakboordboei. Maar meteen gaan we overstag en maken zodoende een tussenslag. Helaas levert het niks op, maar het kost ook geen plekken. Als zevende passeren we, lichtelijk teleurgesteld, de finish.

Op een dag waarin we toch wat bootsnelheid misten, weten we de schade redelijk beperkt te houden. Geen verleiding om te agresief te varen en daarbij starfrondjes te riskeren. Op donderdag gaat de strijd verder op het Tjeukemeer bij Echtenerbrug.