19 augustus 2022

IFKS Lemmer I

Dag zes van de IFKS

Dag zes van de IFKS en we zijn gearriveerd in de baai van Lemmer. De plek waar we een broodnodige eindsprint in moeten gaan zetten om kans te maken op de laatste podiumplek en promotie naar de A klasse.

Wederom lichte wind en een gate baan. De ideale ingrediënten voor een tactisch spel. Helaas hebben we een slechte start en dus is er werk aan de winkel. Slechts als elfde ronden we de eerste bovenboei. De belangrijkste concurrenten liggen voor ons, dus opperste concentratie en een weg naar voren weten te vinden.

Foto: Skydrone Sloten

Waar dit op Echtenerbrug niet lukt, hebben kleine aanpassingen in de trim ons net dat beetje extra opgeleverd om deze uitdaging aan te gaan. En zo komen we na het tweede kruisrak al als zesde rond de boei. Dat smaakt naar meer.

Foto: Skydrone Sloten

Met nog maar één ronde te gaan, is het heel hard aanvallen. Geen topresultaat, betekend dat onze kans op plek 3 in het klassement verspeeld is. En zo kiezen we in de laatste slag naar de finish om vroeg overstag te gaan. We moeten maximale hoogte houden om de finish te halen, maar ook snelheid om de achtervolgers op afstand te houden.

Foto: Skydrone Sloten 

Uiteindelijk lukt dit en met 4 meter voorsprong weten we als tweede te finishen. We staan vierde in het klassement, maar onze grootste concurrent behaalde de dagzege dus staat 2,9 voor. De directe achtervolger heeft maar 1 puntje minder. Het is spannend, maar een haalbare uitdaging. Aan ons om het tijdens de finale waar te maken.