14 augustus 2022

IFKS Stavoren

Dag twee van de IFKS.

Dag twee van de IFKS is op het IJsselmeer bij Stavoren. Er staat een mooi windje, kracht 3 en de wedstrijdeiding heeft voor ons een Olympisch baan uitgelegd. Voor de culinaire kennis onder u vast beter bekend als "appelflap-frikandel".

Foto: Skydrone Sloten

We kiezen om dicht bij het startschip te starten en vinden een mooie uitgangspositie. Helaas draait één van onze concurenten onder ons in een niet bestaand gaatje. We loeven op om een aanvaring te voorkomen en tekenen protest aan. Maar om dat we hierbij in de wind moeten sturen, verliezen we onze gunstige start.

Foto: Skydrone Sloten

We proberen ons in het eerste kruisrak te herpakken en weten als achtse bij de bovenboei aan te komen. Via de gijpboei weten we de nummer negen definitief af te schudden en gaat de blik wederom naar voren. Stukje bij beetje vinden we de aansluiting bij de groep voor ons.

Foto: Skydrone Sloten

Helaas hebben we vandaag niet de bootsnelheid om dit om te zetten in een gedegen aanval op de schepen voor ons. Uiteindelijk proberen we in het laatste kruisrak, over stuurboord, voor een concurrent langs te komen. De ruimte is te krap, dus gaan overstag. Maar die keuze maken we te laat en we hinderen de concurent. Een strafrondje is het gevolg.

Uiteindelijk komen we als elfde over de lijn. De wedstrijd wordt voortgezet in de protestkamer. We worden in het gelijk gesteld en de andere partij krijgt een DSQ. Op het moment van schrijven ijn zij voornemens om dit weer aan te vechten, dus is het afwachten of we definitief opschuiven naar plek tien.