8 mei 2021

Januari 2021

Op dit moment… …Wordt er op diverse plekken in het land onderhoud gepleegd. …Kijken we naar de mogelijkheden om er dit jaar weer het beste van te maken. …Lijkt de wedstrijdkalender stilletjes aan vorm te krijgen.

We hebben een bijzonder jaar achter de rug, waarin we ondanks alles toch nog regelmatig hebben kunnen zeilen.  Zodoende hebben we ons ook verdiept in de beperkingen en mogelijkheden in deze tijden, maar ook middels theorieles in trim en boot-handeling. Kennis die ons dit jaar ongetwijfeld van pas gaat komen wanneer we weer het water op gaan.

Dus kijken we vooral vooruit en naar de mogelijkheden. Zo wordt er her en der al voorzichtig een datum geprikt door de verschillende organisatoren van wedstrijden en de IFKS heeft zelfs al de inschrijving geopend voor de Kampioenschappen van 2021. Vanzelfsprekend onder voorbehoud, maar als het goed is zullen we van 7 t/m 14 augustus weer kunnen strijden van Hindeloopen, via Stavoren, Woudsend, Sloten, Echtenerbrug tot de finale in de baai van Lemmer.

Lakwerk van de rondhouten in de loods van Bote Pietersma | December 2020

Ondertussen zijn we bezig met het onderhoud van de Verwisseling. Zo wordt er op diverse plekken in het land geschuurd en gelakt. De grote rondhouten in Woudsend en de blokken bij een van de teamleden in Zutphen. Zo kunnen we de werkzaamheden mooi verdelen en voorkomen we dat we met (te) veel mensen bij elkaar zijn.

Daarnaast worden ook de eerste voorbereidingen getroffen voor de Algemene Leden Vergadering, die medio februari zal plaats vinden. Vanzelfsprekend is ook deze bijeenkomst digitaal, maar dat weerhoudt ons er niet van om met een kritische blik te kijken naar het verleden en de toekomst.

Dus blijf gezond, dan zien we elkaar hopelijk weer snel op en om het water!