1 maart 2021

Maart 2021

Op dit moment… Zijn we bezig met de laatste beetjes lakwerk. …Hebben we op de jaarvergadering besloten tot een nieuwe teamstructuur, met een kernteamleden, reguliere leden en opstappers. …Wordt er achter de schermen, letterlijk en figuurlijk, hard gewerkt aan een opfrisbeurt van de website.

In alle tijd die we inmiddels met de Verwisseling zeilen proberen we het schip naast te onderhouden, ook te verbeteren. Zodoende is de romp al uitvoerig verbeterd door het schip eerst te verlengen en later de dekken en de roef te vervangen. Ingrijpende projecten die veel tijd, moeite en geld gekost hebben, maar ook een investeringen die het schip een mooie toekomst geven.

Het volgende project waar we inmiddels druk mee bezig zijn is het optimaliseren van het tuigplan. Hiermee moet het mogelijk zijn om zowel hoger als harder te kunnen varen dan nu mogelijk is. Het bestaat uit drie onderdelen, te weten:

1.    Een nieuwe mast, langer en stijver dan de huidige.

2.    Een nieuw grootzeil met gaffel, wat smaller en hoger is.

3.    Een set fokken die weer aansluiten bij het nieuwe grootzeil.

Om dit te financieren zijn we hard aan het werk om een crowd-fundings-project op poten te zetten. Daarbij zullen we diverse ludieke en sportieve acties doen om mensen aan te moedigen een bijdrage te doen om het plan te realiseren.

Op korte termijn hopen we daarvan de eerste acties bekend te maken. In verband met alle corona-maatregelen streven we ernaar dat deze ook goed op afstand te volgen zijn, zodat ieders gezondheid gewaarborgd blijft. Er zal dus ongetwijfeld het nodige gefilmd en waar mogelijk ook live gestreamd worden.

Blijf gezond en tot snel,

Team Verwisseling