8 mei 2021

Nieuwbrief mei 2021

Na lange tijd, bijna een jaar, is het hoog tijd om jullie bij te praten. Door alle gevolgen van de corona-pandemie is er vorig jaar geen enkele wedstrijd doorgegaan.

Gelukkig waren de omstandigheden in de zomer gunstig genoeg om met een aantal andere skûtsjes toch te kunnen trainen op het Heegermeer en Slotermeer. Ieder team in een eigen bubbel en lekker het water op. Het was heerlijk dat we op deze manier verantwoord konden genieten van het skûtsje.

Bbq aan boord | zomer 2020

Crowdfunding

Wat eraan vooraf ging


Ondanks dat we afgelopen jaar maar mondjesmaat hebben kunnen zeilen, hebben we niet stil gezeten. Al vanaf het moment dat we jaren terug voor het eerst aan boord van de Verwisseling stapten, zijn we bezig om het schip te verbeteren. Zo is de romp in twee etappes aangepakt. Eerst de verlenging en vervolgens vervanging van de dekken. Vorige maand hebben we een nieuwe mast besteld om de huidige te vervangen. De nieuwe is langer en stijver en in tegenstelling tot de vorige mast, geheel conform de regels van de IFKS. De dispensatie die we op de huidige mast hebben vanwege de holte in de masttop, verloopt aan het eind van dit seizoen. De timing is dus perfect. De nieuwe mast hebben we kunnen betalen door de bijdrages van Vrienden en sponsoren, het varen van dagtochten en de contributie van leden.


Wat gaan we doen en waarom


De volgende stap is een set nieuwe zeilen om de mogelijkheden van de nieuwe mast optimaal te benutten. Voor een nieuw grootzeil en bijbehorende gaffel starten we op 13 mei een maand lang durende crowdfunding campagne, waarin we het benodigde bedrag van €18.000,- proberen op te halen. Daarbij zullen we met diverse activiteiten aandacht vragen voor dit goede doel. Een aantal daarvan zullen op locatie zijn, waarbij we via social media (live) verslag uitbrengen. We zullen ook de nodige online-activiteiten hebben, zoals een pubquiz, bingo en lezing. Komt dat zien! Speciaal voor de kinderen is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. Op 4, 5 en 6 juni gaan we met een grootse actie proberen om zelfs de landelijke media te halen. Zo hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken om, wanneer op 12 juni de campagne eindigt, het streefbedrag gehaald te hebben.


Help mee - spread the word


Om de crowdfunding te laten slagen is het vooral van belang om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Door veel, relatief kleine, donaties te "verdienen" kunnen we het totaalbedrag bij elkaar krijgen. En daar kunnen we jullie hulp goed bij gebruiken. Door jullie familie, vrienden, collega's en buren te vertellen over de crowdfunding neemt de kans van slagen enorm toe. Speciaal daarvoor hebben we een (digitale) poster en flyer ontwikkeld. Wil je wat hebben om fysiek te kunnen verspreiden, laat het ons weten dan sturen we een stapeltje naar je toe.

Help ons door deze actie zo veel mogelijk te delen. En als je zelf gedurende de campagne ook een donatie doet, zijn we je natuurlijk dubbel dankbaar! :-)))

Enkele beelden uit de oude doos

IFKS 2021

Ondanks dat er ook dit jaar nog een hoop onduidelijk is over de mogelijkheden om de IFKS door te laten gaan, is de organisatie druk bezig het evenement te plannen. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende scenario's, zodat de kans groter is dat we deze zomer op gepaste wijze ten strijde kunnen trekken. We houden jullie op de hoogte, inclusief de mogelijkheden om als toeschouwer aanwezig te zijn.
We hopen jullie dan graag weer na lange tijd te zien tijdens een zeilevenement!