16 maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Het nieuwe zeilseizoen staat bijna voor de deur. Maar waar zijn we de afgelopen tijd zoal mee bezig geweest.

Het zonnetje schijnt, de temperatuur loopt op en het zeilseizoen komt steeds dichterbij; tijd voor een update dus!

Sinds de laatste nieuwsbrief hebben we niet stil gezeten. In het najaar waren er een aantal versoepelingen wat betreft corona en konden o.a. de Friese Hoekrace en Strontrace gevaren worden.

Tegelijkertijd werd er bij Boersma hard aan de nieuwe mast gewerkt. Medio november was deze klaar. En heeft hij een weekje op het schip gestaan, zodat de zeilmaker de laatste metingen voor de nieuwe zeilen kon doen.

Gedurende de winter zijn we (naast het gebruikelijke standaard onderhoud) druk bezig geweest met het ontwerpen van de gaffel. Dat resulteerde in een aluminium bouwpakket, waarvan een nieuwe gaffel gelast is. Vervolgens is deze gecoat (de gekleurde toplaag volgt later) en naar zeilmaker Molenaar gebracht. Deze is inmiddels druk bezig de laatste hand aan het grootzeil te leggen. Onder andere door het zeil perfect passend op de gaffel te snijden.

Naast al dat harde werk, was er ook nog tijd voor ontspanning en vermaak; het jaarlijks teamuitje. In recordtijd wisten we te ontsnappen uit de escaperoom. Toen bij het afsluitend foto-moment de deur in het slot viel, mochten we ook nog even inbreken ;-)

Zoals het er nu naar uitziet, staat ons een goed gevulde wedstrijdkalender voor de boeg. Op 9 en 10 april zullen we voor het eerst de strijd aangaan op de Langweerder Wielen tijdens Skûtsjesilen Langwar.

We hebben er zin in!