2 september 2022

Nieuwsbrief september 2022

Nabeschouwing IFKS 2022

Van 13 t/m 20 augustus hebben we gestreden om de podiumplekken en dus promotie naar de A-klasse. De hele week was het prachtig zeilweer. Al was de zonkracht vele malen hoger dan de windkracht, iedere dag kon er gezeild worden.

Foto: Skydrone Sloten

Onze prestaties verschilden van dag tot dag. Waar we soms één van de snelste schepen in het wedstrijdveld waren, lukte het andere dagen simpelweg niet. Er valt in de toekomst dus nog het nodige te halen in de zeiltrim. Ook tactisch was het nog niet perfect, maar hier zat al wel duidelijk een stijgende lijn in.

Foto: Skydrone Sloten

Als team daarentegen ging het geweldig. Goed op elkaar inspelend en met immer meer focus hebben we gestreden voor wat we waard waren. Zowel op het water als in de protestkamer hebben we gestreden voor iedere positie.

Foto: Skydrone Sloten

Maar waar resulteert dit nou in? Na een reeks van 4e, 10e, 2e, 7e, 10e, 2e,3een aftrek van het slechtste resultaat zijn we derde geworden. Op het podium, met mooie prijzen en promotie. Volgend jaar komt de Verwisseling uit in de A-klasse van de IFKS!!!

Dit fantastische resultaat hadden we nooit kunnen behalen zonder alle steun die we hebben ontvangen. Sponsoren, Vrienden, donateurs en fans hebben allemaal geholpen met het sneller maken van het schip en het motiveren van het team om dat om te zetten in resultaten.

Wij zijn dankbaar en trots op deze steun en gaan er alles aan doen om dit in de toekomst te blijven verdienen.

Foto: Skydrone Sloten

En hoewel we al een beste stap gemaakt hebben, zal met de promotie naar de A-klasse een volgende stap nodig zijn. Een mooie uitdaging die we maar al te graag aan gaan.

Wil je nog eens rustig de uitgebreide wedstrijdverslagen nalezen? Klik dan hier!