10 augustus 2023

Nieuwsbrief zomer 2023

Nog ruim een week en dan start de IFKS, de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen. We komen voor het eerst uit op het hoogste niveau en daar is het knokken voor iedere centimeter.

Lemmer Ahoy was tijdens het Hemelvaartweekend de eerste krachtmeting. In een klasse met de SKS en IFKS A hebben we uiteindelijk 5 wedstrijden gevaren. Bij de start zaten we er een aantal keer goed bij, maar aan de positie bij de finish moet nog wat gewerkt worden.

Foto Skydrone Sloten

Op 17 en 18 juni was het tijd voor de Slach om Heegh. De eerste stappen hebben we kunnen zetten en het gevoel dat we meer invloed hebben op het eindresultaat voelt goed.

Daarna een enerverende editie van de strijd om de Tûke Joekie bokaal op de Oudegastere Brekken gevolgd door een gezellige Verwisseling dag, waarbij we geinteresseerden konden laten genieten van onze passie.

Foto Skydrone Sloten

Naast het wedstrijdzeilen, zijn we ook druk met diverse andere activiteiten. Op deze manier kunnen mensen op een ontspannen en vrijblijvende manier kennismaken met alles wat bij skûtsjesilen komt kijken. Onderandere "Kleintje Strontrace", waarbij kinderen konden ervaren hoe het is om klassieke zeil- en vaartechnieken in de praktijk te brengen, was een succes. Dit jaar is het 50 jarig jubileum van de Strontrace en op deze manier dragen we bij aan het op jonge leeftijd enthousiast maken van toekomstige deelnemers.

Nu staat de IFKS dus voor de deur. In de A-klasse starten we dagelijks om 14:30 uur en varen we op de volgende locaties:

Zaterdag 19 augustus Hindeloopen

Zondag 20 augustus Stavoren

Maandag 21 augustus Heeg

Dinsdag 22 augustus Sloten

Woensdag 23 augustus Rust- of inhaaldag

Donderdag 24 augustus Echtenerbrug

Vrijdag 25 augustus Lemmer

Zaterdag 26 augustus Lemmer Finale

Volg ons op locatie of via social media!