7 juli 2021

Slach om Heech 2021

Op zaterdag 3 juli was het eindelijk zo ver; voor het eerst in ruim 1,5 jaar was er een echte skûtsjesilwedstrijd; de Slach om Heech.

Op zaterdag 3 juli was het eindelijk zo ver; voor het eerst in ruim 1,5 jaar was er een echte skûtsjesilwedstrijd. Net als tijdens de IFKS is het deelnemersveld verdeeld in 4 klassen. Wij komen uit in de B-klasse, samen met 7 andere skûtsjes.

De verschillende klassen starten met een interval van 5 minuten. Er wordt gevaren op een inner- / outerloop baan, een trapezium waarbij er één start- en finishlijn is. De A- en B-klasse varen de éne variant en de C-klasse en A-klein de andere. Zodoende kunnen de ruim 30 deelnemers met elkaar de strijd aangaan op het Heegermeer.

In lichte en variabele wind worden in totaal 3 wedstrijden gevaren. De focus ligt daarbij primair op het weer op elkaar ingespeeld raken en het opbouwen van routine. Vooral het tijdig starten lukt daardoor minder goed dan gehoopt. Maar omdat diverse concurrenten juist te gretig zijn regent het DNS-jes. Zodoende sluiten we de dag af als derde in onze klasse. Een prima resultaat!

Organisatie en deelnemers enorm bedankt! We hebben genoten.